Veiling ten voordele van de Besloten Hofjes

Jan De Smedt Dorsen in LombardsijdeOp 20 en 21 mei zullen een 100-tal werken van de Mechelse kunstschilder en beeldhouwer Jan De Smedt (1905-1954) worden tentoongesteld en per opbod worden verkocht. Een deel van de opbrengst gaat naar de Besloten Hofjes. Het gaat om een schenking van de Koninklijke Kring voor Oudheidkunde, Letteren en Kunst van Mechelen.

De verkooptentoonstelling wordt georganiseerd door de Koninklijke Kring voor Oudheidkunde, Letteren en Kunst van Mechelen i.s.m. de Koning Boudewijnstichting, de Vrienden van het Hof van Busleyden en Musea & Erfgoed Mechelen. Ruim een 60-tal schilderijen en een 40-tal beeldhouwwerken worden te koop (per opbod) aangeboden. Wees welgekomen!

Praktisch

  • vrijdag 20 mei, 18u – 22u:

Tentoonstelling van de te koop aangeboden werken. Elke bezoeker kan dan al een schriftelijk bod indienen. De bezoekers kunnen een blik werpen op de Besloten Hofjes die in restauratie zijn. Er worden ook foto’s en een film getoond over de Besloten Hofjes en de restauratie.

  • zaterdag 21 mei:

13u: verkooptentoonstelling opent de deuren

14u: toespraak van schepen Björn Siffer over de verkooptentoonstelling ‘Jan De Smedt’ en de restauratie van de Besloten Hofjes

14.30u: start van de verkoop van de kunstwerken van Jan De Smedt per opbod.

Einde voorzien ca. 16.30u.

Adres: museum Hof van Busleyden, F. de Merodestraat 65 (ingang via Sint-Jansstraat), Mechelen.

“Deze verkooptentoonstelling biedt de kans aan het ruime publiek een origineel kunstwerk van een Mechelse kunstenaar aan te schaffen aan betaalbare prijzen voor ieders beurs. De Koninklijke Kring voor Oudheidkunde, Letteren en Kunst van Mechelen brengt zowel de werken van de Mechelse kunstenaar Jan De Smedt als de Besloten Hofjes onder de publieke aandacht. Het zijn beide uiteenlopende, maar belangrijke componenten van het cultuurleven in Mechelen. Jan De Smedt stond in nauw contact met andere Mechelse kunstenaars van zijn tijd, zoals Theo Blickx, die een leermeester was van Rik Wouters. De bezoeker kan kennis maken met de kunstenaar en – wie weet – de trotse eigenaar worden van één van zijn kunstwerken. Tegelijk steunt de koper de restauratie van een uniek stuk erfgoed, de Besloten Hofjes”, besluit Herwig De Lannoy, voorzitter van de Kring.

De veiling staat onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Eric Maes uit Mechelen. Marcel Kocken treedt op als veilingmeester.

Jan De Smedt Kermis

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s